ADVIES & HOMESTAGING

Wij geven u graag voorafgaandelijk en vrijblijvend advies over:

A. UW PERSOONLIJKE SITUATIE.

Misschien overweegt u te verhuizen, want:

 • uw gezin gaat uitbreiden
 • de kinderen zijn het huis uit
 • u wil groter / kleiner wonen
 • uw nabije woonomgeving is sterk gewijzigd en is hinderlijk geworden
 • u zoekt iets dichter bij familie, vrienden, winkels, ontspanning, vrije tijd, rust
 • uw woonst mist enkele mogelijkheden of voldoet niet meer aan uw huidige eisen
 • u ziet op tegen onvermijdelijke en aanzienlijke verbouwingswerken
 • u hebt meer financiële middelen opgebouwd, en wil in een hogere kwaliteit van woning investeren
 • u hebt ander werk en / of een nieuwe partner gevonden
 • u wil een bijkomende investering doen

Deze belangrijke stap in uw leven bespreekt u bij voorkeur vooraf met een ervaren vastgoedmakelaar, zodat u in vertrouwen vanuit een aantal andere gezichtspunten uw plannen kan toetsen.
Door ons objectief en professioneel advies verkrijgt u daarenboven nieuwe inzichten en wordt u behoed voor de vele valkuilen en financiële katers die u wachten in de immobiliënmarkt.

Helaas zijn maar al te veel mensen met plannen inzake vastgoed onvoldoende op de hoogte van het reilen en zeilen in deze, voor hen nieuwe wereld.
Door een tijdlang op internet te surfen kan men weliswaar een goede impressie of basis verwerven, maar schijn bedriegt en het venijn zit vaak in de staart.
Men kan nooit genoeg voorbereid zijn op zulk een belangrijke onderneming.

U wil toch ook graag de beste prijs voor uw eigendom ?
Meer dan ooit is een eerlijk en degelijk professioneel advies goud waard.

Vertrouw uw eigendom en de te nemen strategie enkel toe aan iemand met voldoende levens- en beroepservaring.
Kies daarom zorgvuldig uw juiste vertrouwenspersoon.

 

 B. EEN TECHNISCHE ANALYSE VAN UW EIGENDOM.

Bij elke tekoopstelling staat de verkoper ervan versteld hoeveel attesten, formulieren, uittreksels, afschriften, enz. er uiteindelijk zullen moeten worden voorgelegd aan de koper.

Dit vergt een goede en uitgebreide voorbereiding, en een heel aantal van die opzoekingen zullen aan de diverse overheidsinstanties moeten worden aangevraagd. Deze informatie is voor de koper van zeer grote waarde om te weten of het eigendom gebouwd is volgens de voorschriften, welke mogelijkheden er zijn inzake renovatie, uitbreiding, enz. Dit noemen we de algemene info van het goed.

Daarnaast bestaat er ook een technisch aspect aan het goed. Hierbij zal gezorgd worden voor een aantal praktische keuringen en verslagen die op de huidige toestand van de woning betrekking hebben. We noemen er enkele op: recent Kadastraal Uittreksel inzake het huidige K.I. (Kadastraal inkomen), keuring mazouttank, EPC (Energieprestatiecertificaat), Elektrische keuring, enz.

Het komt vaak voor dat een eigendom kleine gebreken vertoont, waar de koper overdreven rekening mee zou houden bij een waarde-inschatting. We denken aan: een lek in een afvoer of leiding, het verslag van de EPC-waarden dat onverwacht te ongunstig uitvalt, een elektriciteitsverslag dat de koper wegjaagt omdat hij de kostprijs van de aanpassingswerken fout inschat of niet kan of durft te berekenen, een eerder hersteld probleem dat nog zichtbaar is en alleen nog een laagje verf nodig heeft, enz.

Onze unieke service voorziet dat wij bij uw woning, indien van toepassing, GRATIS kunnen zorgen voor een TECHNISCH ADVIES en ONDERSTEUNING bij:

VOCHT - ISOLATIE:

 1. Vocht- en lekdetectie + indicatieve analyse + nuttige probleemoplossing bij badkamers, cv en leidingen in het algemeen
 2. De indicatieve beoordeling van schimmelvorming, zowel in droge als in vochtige ruimten
 3. Vaststelling van indicaties inzake gebreken en lekken in de isolatieschil bij dakisolatie, koude bruggen bv. boven ramen, warmteverliezen bij isolatie van cv-leidingen en warmwaterleidingen. Zelfs: summiere inschatting van het bestaan van niet zichtbare isolatie in spouwmuren en daken
 4. Indien u dit werk door een firma laat uitvoeren kost u dit al snel 400 €, terwijl wij dit voor u gratis kunnen (laten) uitvoeren

Waarom kan dit voor u zo belangrijk zijn ?

Met verborgen gebreken of gebreken die erger zijn dan ze op het eerste gezicht lijken, krijgt de verkoper later gegarandeerd problemen, zowel: juridische problemen wegens het niet melden of verborgen maken van verborgen gebreken, ofwel: de koper heeft niet voldoende vertrouwen in het technisch aspect van de woning en doet een lager bod omdat hij de kosten voor het oplossen van het probleem te groot inschat.

ELEKTRICITEIT:

 1. Indicatieve, algemene analyse van de elektriciteitsvoorziening in een woning
 2. Opsporing van oververhitte elementen en circuits bij elektrische verdeelkasten, ter voorkoming van kortsluiting en brand
 3. Indicatieve analyse van het keuringsbewijs + kostprijsindicatie voor de werkzaamheden, nodig voor het in orde stellen van de elektriciteitsinstallatie
 4. Indien u dit werk door een firma laat uitvoeren kost u dit al snel 150 € - 250 €, terwijl wij dit voor u gratis kunnen (laten) uitvoeren.

Indien van toepassing, en onder vooraf besproken voorwaarden, kan u beroep doen op deze UNIEKE SERVICE, u door geen enkel ander vastgoedkantoor aangeboden. Het geeft u vooraf zeer belangrijke informatie om de waarde van uw eigendom correcter in te schatten en om tijdig de juiste beslissingen te kunnen nemen inzake eventuele aanpassingen, herstellingen en de presentatie ervan.

 

Begin nooit aan uw vastgoedplannen zonder advies van een betrouwbaar vastgoedmakelaar 

Op maat gemaakte presentatietips.

Ook de praktische kant van de zaak mag niet worden vergeten.
We maken samen de afweging of homestaging nuttig is of niet, welke impact het heeft op de tekoopstelling, welke werkzaamheden, reparaties, opfrissingen, decoratieve interieurvereenvoudiging er overbodig, wenselijk of noodzakelijk zouden zijn voor een vlottere presentatie van uw eigendom.
Hierbij houden we ook rekening met de algemene tendensen inzake woon- en interieurstijl en uw privacy.

Hoe worden de verschillende kamers in de woning het best gepresenteerd ?
Wat te doen met toestellen die defect zijn ?
Hoe pakken we actuele of slecht uitgevoerde herstellingen aan ?
Wat vinden kopers hinderlijk, of wat geeft een (te) positieve of negatieve indruk ?
Met onze tips houden we deze kosten minimaal.

Dit resulteert tenslotte in de praktische organisatie / (sfeer-)voorbereiding, voorafgaand aan het eigenlijke bezichtigingsmoment.

Een kleine greep uit onze presentatietips:

 • Opgeruimd staat netjes
 • Voorkom schimmel in vochtige ruimten
 • Wasgoed hoort in de wasmand
 • Opgelet met hinderlijke geurtjes
 • Een verzorgde buitengevel en tuin nodigen bezoekers uit
 • Een koper verwacht geen afwasberg

 

Onze op maat gemaakte presentatietips zorgen voor de juiste sfeer en impressie.
We denken en kijken daarbij ook vanuit het standpunt van de kopers.